
Krówki kakaowe.
Zdjęcie jest poglądowe i przedstawia jedną krówkę. Każdy kilorgam krówek pakowany jest w torebkę celofanową i następnie do zbiorczego kartonu.
Składniki: cukier; syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz roślinny (rzepakowy, całkowicie utwardzony rzepakowy), kakao (4%). Wyrób może zawierać orzechy arachidowe, sezam, gluten.
Średnia wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 377 kcal / 1597 kJ; tłuszcz: 4,39 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,9 g; węglowodany: 80,4 g, w tym cukry: 58,19 g; błonnik: 2,3 g; białko: 5,2 g; sól: 0,2 g.
Rekomendowana temperatura przechowywania produktu wynosi poniżej 18 st. C w pomieszczeniach czystych, suchych (wilgotność względna max. 75%), wolnych od obcych zapachów.