Uważamy, że cukier, bądź mleko, nie powinny mieć swoich zamienników w recepturze, ponieważ naruszyłoby to jej niepowtarzalność i wpłynęłoby na smak oraz jakość naszych produktów. Konsystencja krówek jest bardzo ciągliwa i po miesiącu zaczyna tworzyć się delikatna, krucha otoczka, podczas gdy środek pozostaje ciągliwy. Jednak od trzeciego miesiąca cała krówka staje się delikatnie krucha . Jest to naturalny efekt  krystalizacji cukru. Z racji tego, że są to prawdziwe krówki i przyklejają się do wszystkiego, zaraz po wyprodukowaniu, każdą kosteczkę  musimy  pakować ręcznie  w papier parafinowany . Nie stosujemy polityki jak najtańszej i jak największej produkcji. Sami jesteśmy konsumentami produktów Gniewko i wymagamy oraz dbamy o to, aby były po prostu pyszne i w pełni naturalne.

W jednym kilogramie krówek jest około 50 sztuk. Termin przydatności do spożycia wynosi 6 miesięcy od dnia produkcji.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.